Szalavetz Andrea blogbejegyzéséről ír a Portfolio

2020.05.21 | 12:44
Szalavetz Andrea blogbejegyzéséről ír a Portfolio

″Válság idején a globális vállalatok ma már egyre kevésbé követnek „óvatos kivárás” stratégiát. A (válság)menedzsment-tanácsadók egyik leggyakrabban használt – mára igencsak elhasznált – kifejezése az üzleti agilitás lett. A kutató szerint a magyar gazdaságpolitika agilitása is fejlesztésre szorul. ″

Egy cég Magyarország helyett az Egyesült Államokat választja, mert túl drágák vagyunk - www.portfolio.hu/ - 2020/05/20/


"Egy Facebook-posztban közölte az MTD, hogy gyártási kapacitásainak jobb kiaknázása és a költséghatékonyság érdekében augusztus 7-én bezárja nemesvámosi (Veszprém melletti) fűnyírógép és fűnyírótraktor gyárát és 465 fős leépítést hajt végre.
Az MTD-történetet nem az teszi igazán érdekessé, hogy bejelentették: „elengedhetetlenné vált a termelés költséghatékonyabb helyszínekre történő áthelyezése”, hanem, hogy mindez konkrétan azt jelenti, a fűnyíró traktorok gyártását az anyavállalat az Egyesült Államokban és Izraelben található üzemeibe helyezi át, írja elemzésében Szalavetz Andrea, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közgazdasági és Regionális Tudományi Kutatóközpont, Világgazdasági Intézetének tudományos tanácsadója, amely az intézet blogján jelent meg."

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
2020 Május

Kiemelt híreink

Czirfusz Márton az álláskeresők helyzetéről nyilatkozik a Népszavának

Czirfusz Márton az álláskeresők helyzetéről nyilatkozik a Népszavának ″Czirfusz Márton, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos munkatársa a végleges létszámok eldöntése előtt azt is megvizsgálná, mi lett azokkal a közfoglalkoztatott asszonyokkal, akik a veszélyhelyzetben nem tudták megoldani a gyermekeik felügyeletét, s így nem tudtak megjelenni a munkában. ″

Kutatóink új bejegyzései az intézeti blogokban

Kutatóink új bejegyzései az intézeti blogokban Oblath Gábor írását a Közgazdaság-tudományi Intézet blogjában, Ricz Juditét pedig a Világgazdasági Intézetében olvashatják.

Czaller László, Elekes Zoltán és Tóth Gergő: A távoli munkavégzés ágazati és területi esélyei

Czaller László, Elekes Zoltán és Tóth Gergő: A távoli munkavégzés ágazati és területi esélyei AZ Agglomeráció és Társadalmi Kapcsolathálózatok kutatócsoport munkatársainak elemzése a KTI koronavírus-rovatában.

További híreink »