KRTK Hírlevél 2018/II. negyedév

2018.07.25 | 10:16
KRTK Hírlevél 2018/II. negyedév

A tartalomból: Egészségipar az „internetkorszakban”, A hazai középvállalati szektor szerepe az ipar területi versenyképességében, Társadalmi innováció: a marginalizáció enyhítése, Bemutatkozik az FDI kutatócsoport, Hírek, Kitüntetések, Könyvismertetés, Eseménynapló, Válogatás friss publikációinkból, Programajánló

Második negyedéves hírlevelünk fókuszrovatában egy olyan kutatásról olvashatnak, amelynek fő kérdése, hogy milyen hatással van az információs technológia fejlődése, az internetezés elterjedése az egészségügyi rendszerekre, hogyan hat ez a szereplők közti információs aszimmetriára és az egészségügy hatékonyságára. A kutatók bemutatják a magyar lakosság egészségügyi célú internethasználatra vonatkozó felmérésüket és a kapcsolódó nemzetközi eredményeket.

Fejlesztéspolitikával foglalkozó pécsi kutatónk a hazai középvállalati szektor jellemzőit vizsgálja, a Közgazdaság-tudományi Intézet munkatársai pedig egy lezárult nemzetközi kutatás eredményeire támaszkodva mutatják be a marginalizálódott társadalmi csoportok felzárkóztatásának szakpolitikai eszközeit, azok sikerességének tényezőit. Megismerhetik a közvetlen külföldi tőke-befektetésekkel foglalkozó interdiszciplináris kutatócsoportot, amely a három intézet együttműködésén alapszik, továbbá olvashatnak rendezvényeinkről, kutatóink friss publikációiról és a közeljövőben várható konferencia szerepléseikről. Kellemes olvasást kívánunk!

 

 

Hírlevél letöltése

Szerkesztő: Balabán Zsuzsa
Olvasószerkesztő: Patkós Anna
Feliratkozás/leiratkozás: itt

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
11
13
14
16
17
18
19
20
24
25
26
27
28
1
2
2018 November

Kiemelt híreink

Economics with policy - international seminar series organized by the Centre for Economic and Regional Studies

A monthly event, it features the presentation of an academic paper and a shortdiscussion. In this seminar, papers will be presented on diverse topics from international trade, regional development, competition, game theory to labor markets or education. A one hour presentation will be followed by a moderated policy discussion where the author and the moderator will discuss the policy relevant conclusions and potential applications in the European Union and Hungary.

Absztrakt 2018. október 29.

Absztrakt 2018. október 29. Tartalomból: Orvosok, fogvatartottak, multik, koraszülöttek - Sosemvolt lehetőségek az empirikus társadalomkutatásban. Van-e orosz modell? Gazdasági útkeresés és modernizáció Oroszországban. A gépi tanulás, predikció és okság a közgazdaság-tudományban. Műszaki paradigmaváltások. A közlekedésre fordított idő nyomában. A munka térbeli kiigazítása a magyarországi szocializmusban. Körzetméret és szavazói befolyásolás. Klímaváltozás és adaptáció. Európa belső perifériái. EU Mozaikok. Infografika: Bruttó bérek alakulása nemek és életkori megoszlás szerint. Cikkajánló. Programajánló. Publikációk.

Főtitkári elismerés az Akadémiai szolgálatában végzett kiemelkedő munkáért és kutatói eredményekért

Kiemelkedő tudományszervezői, igazgatási, fenntartási, szolgáltatási vagy üzemeltetési munkájukért tizenhatan, kutatói teljesítményükért pedig tizenketten vehették át Török Ádámtól, az MTA főtitkárától az Akadémia vezetői által alapított elismeréseket.

További híreink »