KRTK Hírlevél 2017/IV. negyedév

2018.01.31 | 16:35
KRTK Hírlevél 2017/IV. negyedév

A tartalomból: Fókuszban Magyarország fejlettsége nemzetközi összehasonlításban, Emlékülés Enyedi György szellemi örökségéről, Műszaki fejlődés és hosszú távú gazdasági ciklusok, Bemutatkozik az Agglomeráció és társadalmi kapcsolathálózatok kutatócsoport, Hírek, kitüntetések, Eseménynapló, Válogatás friss publikációinkból, Programajánló, Üzenőfal

Hírlevelünkben az elmúlt év végének eseményeiről számolunk be. Ezt a hagyományosan konferenciákkal, habilitációkkal és értékelésekkel teli időszakot ebben az évben már új irodaépületünkben tölthettük.

Fókusz rovatunkban munkatársunk MTA doktori értekezéséből olvashatnak részleteket Magyarország relatív fejlettségéről. Kutatási beszámolónak a Világgazdasági Intézet igazgatója gazdasági ciklusokról szóló előadását választottuk, kutatócsoportjaink bemutatását az újonnan alakult Agglomeráció és társadalmi kapcsolathálózatok Lendület csoporttal folytatjuk, és beszámolunk az Enyedi György tiszteletére rendezett emlékülésről is. Hírt adunk továbbá frissen megjelent publikációinkról, könyveinkről, aktuális rendezvényeinkről, betöltendő új álláshelyünkről. Kellemes olvasást kívánunk!

 

A hírlevél letöltése.

Szerkesztő: Balabán Zsuzsa
Olvasószerkesztő: Patkós Anna
Feliratkozás/leiratkozás: itt

 

 

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
13
14
15
17
18
21
22
24
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
2018 Április

Kiemelt híreink

Megkezdte működését a KSH-MTA KRTK kutatószoba

Megkezdte működését a KSH-MTA KRTK kutatószoba A KSH és az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont közös kutatószobája az MTA Humán Tudományok Kutatóházában működik, ahol kizárólag az MTA munkatársai dolgozhatnak a KSH közvetlen azonosításra nem alkalmas mikroadat-állományaival, az egyedi statisztikai adatok kiemelt szintű védelme, illetve az adatvédelemmel kapcsolatos előírások szigorú betartása mellett. A fejlesztés a KSH és az MTA KRTK több éves együttműködésének eredményeképpen, az MTA által biztosított források felhasználásával jött létre.

Newsletter 1/2018

Newsletter 1/2018 January - March

Álláshirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont a ″Közalkalmazottak jogállásáról szóló″ 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet tudományos segédmunkatárs / fiatal kutató munkakör betöltésére.

További híreink »